U bent hier

Onze ervaringen

Onze wortels liggen in de jeugdzorg

Onze wortels liggen in de jeugdzorg, waar het er om gaat jongeren op een positieve manier in hun kracht te zetten en hun plek (terug) in de maatschappij te laten vinden. Ontwikkeling van vaardigheden en gedrag gericht op het succesvol vinden en doorlopen van school, stage en het vinden van werk staan daarbij centraal. Individuele trajectbegeleiding door bevlogen professionals is vaak de succesfactor. Zo hebben we gewerkt binnen gesloten jeugdzorg, open en ambulante jeugdzorg en jeugd GGZ met programma’s als Work-Wise, YOUTURN, EQUIP, TOPs!, Aan de Slag en Motiverende Gespreksvoering.

Samen met en voor gemeenten

In de arbeidsmarktregio Twente is de afgelopen jaren gewerkt met Work-Wise als methode voor trajectbegeleiding. Evenals in Zwolle in het kader van het 1000-jongerenplan van de provincie Overijssel. In Tilburg werken we voor het Veiligheidshuis met Aan de Slag en het Buitenprogramma Work-Wise en in Rotterdam hebben we professionals in jeugdhulpverlening opgeleid in Crash en Motiverende Gespreksvoering. 

Ook binnen de nieuwe jeugdzorg

Onze programma’s en trainingen passen ook goed binnen de nieuwe, meer decentrale georganiseerde jeugdzorg. Solide Basis voor de Toekomst wordt bijvoorbeeld gegeven binnen de OGH Stichting en TOPs! draait binnen OGH, Horizon en Bijzonder Jeugdwerk Brabant. Binnen de jeugd GGZ werkt Acare met TOPs! en ook de GGZ Drenthe is voor de jong volwassen doelgroep al jarenlang enthousiast over (eerst) EQUIP en sinds ruim een jaar het TOPs! programma. Ook Brains4Use wordt bijvoorbeeld gegeven binnen Intermezzo, GGZ Reeburg en de OGH Stichting.

Motiverende Gespreksvoering en andere deskundigheidsbevordering geven we aan bijna al onze klanten zoals Moira in Brabant, Intermezzo, Sterk in Werk (onderdeel Koraal groep) en Paswerk Haarlem. 

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl