U bent hier

Interculturele EQUIP-module

Met de interculturele module worden jongeren bewust van de invloed van etnisch-culturele verschillen op de omgang met elkaar, hun ouders, professionals en anderen in de Nederlandse samenleving. Het doel is jongeren te leren beter met cultuurverschillen, vooroordelen en discriminatie om te gaan. De interculturele module is met name gericht op jongeren met een migratieachtergrond en groepen die multi-etnisch zijn samengesteld en is geschikt als aanvulling op zowel de hulpverlenings- als de onderwijsvariant.

Kenmerken

Doel
Jongeren bewust maken van de invloed van etnisch-culturele verschillen op de omgang met elkaar, hun ouders, professionals en anderen in de Nederlandse samenleving. Tevens heeft de module tot doel de jongeren te leren beter met cultuurverschillen, vooroordelen en discriminatie om te gaan.

Doelgroep
Alle jongeren die het EQUIP-programma volgen en met name gericht op jongeren met een migratieachtergrond en voor groepen die Multi-etnisch zijn samengesteld.

Duur
7 bijeenkomsten

Voorwaarde
De interculturele EQUIP-module kan op verschillende manieren ingezet worden. Geadviseerd wordt de module in ieder geval pas te gebruiken wanneer de jongeren al enige tijd een EQUIP-groep zijn en dus bekend zijn met de gang van zaken binnen EQUIP en de EQUIP-taal. Een goed moment om de module voor het eerst te gebruiken is na de eerste EQUIP-cyclus.

Status
Niet erkend

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl