U bent hier

180 en Edunova presenteren ‘Programma Leergebiedoverstijgende Kerndoelen’ op Hét Congres

20 november 2014
Op 28 november geven Anna Hulsebosch van Stichting 180 en Jelle Bosch van Edunova samen een workshop over de programma’s van Stichting 180 voor de leergebiedoverstijgende kerndoelen. Hét Congres is het jaarlijkse congres over onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. U bent van harte welkom op 28 november in Hotel- en Congrescentrum Papendal in Arnhem.

TOPs! als basis voor Leergebiedoverstijgende Kerndoelen

De basis van het programma wordt gevormd door TOPs!, de schoolbrede methodiek voor een positief leer- en leefklimaat. TOPs! biedt uitgewerkte lessen om aan de slag te gaan met sociale vaardigheden, omgaan met emoties en moreel redeneren. Daarnaast bestaat het programma uit lessen ‘Werken aan je Toekomst’. Tijdens deze lessen werken leerlingen aan hun motivatie voor school en werk en aan inzicht in eigen wensen, mogelijkheden, keuzes en vaardigheden. Leerlingen leren vaardigheden om hun rol als leerling, stagiair of werknemer op een goede manier te kunnen vervullen. Daarmee is het programma uitermate geschikt om ook te werken aan de kerndoelen voorbereiding op arbeid / dagbesteding.

Interactieve presentatie

Tijdens de interactieve presentatie die Anna Hulsebosch en Jelle Bosch zullen geven, maken deelnemers kennis met de methodiek en de methode van het programma voor het VSO. Na afloop van de presentatie hebben deelnemers een helder beeld van hoe, met behulp van TOPs!, doelgericht gewerkt kan worden aan de leergebiedoverstijgende kerndoelen en de kerndoelen voorbereiding op arbeid binnen de school.

Aanmelden

U kunt zich voor Het Congres en voor onze workshop aanmelden via www.hetcongres.nlTijdens Hét Congres wordt nieuw ontwikkelde expertise gedeeld. Daarnaast worden 'good practice' voorbeelden en ervaringen gepresenteerd van allerlei samenwerkingsvormen en initiatieven tussen regulier en speciaal (basis) onderwijs.

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl