U bent hier

180 ondersteunt gemeente Rotterdam bij oplossen schuldproblematiek jongeren

07 november 2012
180 gaat 75 begeleiders trainen in Motiverende Gespreksvoering en 'C(r)ash, omgaan met geld'. De training wordt gegeven in het kader van het project Jongeren met problematische schulden, onderdeel van het deelprogramma Kwetsbare jongeren van de gemeente Rotterdam.

Rotterdam kent bijna twee keer zo veel jongeren met problematische schulden als het Nederlands gemiddelde en dit aantal neemt toe. Reden voor de gemeente om een project te starten met als doel de zelfredzaamheid van deze jongeren op het gebied van financiën te vergroten.

180 heeft veel ervaring met de aanpak van kwetsbare en risicojongeren en gaat de begeleiders van jongeren met schuldproblematiek in de gemeente Rotterdam trainen.  Gedurende een aantal dagdelen zullen de begeleiders getraind worden in de principes en vaardigheden van Motiverende Gesprekvoering en de training C( r)ash, omgaan met geld volgen.

Motiverende Gespreksvoering

De training Motiverende Gespreksvoering traint de begeleiders de intrinsieke motivatie van een jongere te versterken. In deze training worden vaardigheden, principes, concepten en modellen van Motiverende Gespreksvoering, die zijn oorsprong kent in de verslavingszorg, aangeboden en getraind. 

C(r)ash, omgaan met geld

Het programma C(r)ash, omgaan met geld is een training voor jongeren waarin zij vaardigheden aanleren om hun eigen budget te beheren en inzicht te krijgen in hun eigen financieel handelen. Na de training zullen de begeleiders in staat zijn in groepen de jongeren te trainen in het programma.  

 

 
 
 
 
 
 
 

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl