U bent hier

'Aan de slag' helpt jongeren met opleiding of werk

27 januari 2014
De interventie 'Aan de slag' is door de Erkenningscommissie Interventies erkend als goed onderbouwd. Het programma is bestemd voor jongeren van 12 tot 23 jaar die problemen hebben met het vinden of behouden van werk of een opleiding.

23 januari 2014

De interventie 'Aan de slag' is door de Erkenningscommissie Interventies erkend als goed onderbouwd. Het programma is bestemd voor jongeren van 12 tot 23 jaar die problemen hebben met het vinden of behouden van werk of een opleiding.

De interventie leert de jongeren nieuwe vaardigheden aan waardoor hun gedrag verandert en hun sociale omgeving wordt beïnvloed zodat ze hun schoolopleiding af kunnen maken of hun werk kunnen behouden. Het is de bedoeling dat ze na 32 weken terug kunnen naar school of werk.

Het programma kent ook een Plustraject van 45 weken voor jongeren die naast problemen met school of werk ook problemen hebben met zelfstandig wonen, het onderhouden van een sociaal netwerk of een goede vrijetijdsbesteding.

Een interventie is goed onderbouwd als deze goed is beschreven en het aannemelijk is dat de interventie het gestelde doel kan bereiken. Erkende interventies worden opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl