U bent hier

Bacheloronderzoek toont succesvolle resultaten Work-Wise methodiek in 1000 Jongerenplan

06 december 2012
Uit onderzoek, naar ervaringen en resultaten van het 1000 Jongerenplan, afdeling Twente, blijkt dat 95% van de jongeren tevreden tot zeer tevreden is over de werkwijze, de Work-Wise methodiek. De resultaten zijn eveneens volgens verwachting, 70% van de begeleide jongeren heeft een baan.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door drie studenten van de Academie Mens en Maatschappij, blijkt dat de behaalde resultaten eveneens volgens verwachting zijn. 70% van de jongeren heeft na het begeleidingstraject een baan.

Opleiding ITB'ers

De Individuele Trajectbegeleiders die de jongeren begeleiden zijn allen opgeleid door stichting 180, aanbieder van Work-Wise. De jongeren zien na het doorlopen van het traject de toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Ook zijn ze beter in staat hun problemen aan te pakken en zijn hun problemen op een aantal leefgebieden  aanzienlijk verminderd.

1000 Jongerenplan

Het 1000 Jongerenplan is opgezet vanuit het provinciale Actieplan Jeugdwerkloosheid. Het project richt zich op de aanpak van de jeugdwerkloosheid binnen de regio Twente. Er is gekozen voor de Work-Wise methodiek om de jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden.

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl