U bent hier

Een Solide Basis voor de Toekomst 200ste erkende interventie NJI

31 augustus 2013
‘Een Solide Basis voor de Toekomst’ is de 200ste interventie in de databank Effectieve Jeugdinterventies. Dit Work-Wise programma is speciaal voor meisjes en is gericht op het vergroten van het gevoel van eigenwaarde en heeft tot doel hun sociale competenties te versterken.

Gevoel van eigen waarde en sociale competenties

‘Een Solide Basis voor de Toekomst’ is een unieke cognitieve gedragsinterventie waarmee het gevoel van eigenwaarde en sociale competenties worden versterkt zodat meisjes weerbaarder en meer zelfsturend zijn: ‘Door de training voelen de meiden zich gesterkt in hun eigen kwaliteiten en hebben ze meer grip op hun leven. Ze durven weer in een toekomst te geloven.’ De interventie is door de Erkenningscommissie beoordeeld en erkend als ‘theoretisch goed onderbouwd’.

Modules

'Een Solide Basis voor de Toekomst'  bestaat uit 3 modules; ‘Ik en mezelf’, ‘Ik en relaties’ en ‘Ik en de maatschappij’. De doelstelling van het programma wordt praktisch vertaald naar de verschillende rollen van de meisjes nu en in de toekomst zoals, scholier, vriendin, dochter, partner, werknemer etcetera.Met behulp van gedragsoefeningen wordt gewerkt aan het vergroten van hun vaardigheden. Het hier en nu is input voor het stimuleren van een actieve houding gericht op de toekomst. 

Doelgroep

Het programma is geschikt voor meisjes vanaf 14 jaar in (gesloten) jeugdzorg en onderwijs. (VSO, VO, praktijkonderwijs, AKA, reboundvoorzieningen en werkscholen)
 

Erkenning NJI

De door het Nederlands Jeugdinstituut ontwikkelde en onderhouden databank bevat ruim 200 erkende programma’s voor hulp bij problemen met opgroeien en opvoeden. Meer informatie over de databank Effectieve Jeugdinterventies en de 200ste erkende interventie ‘Een Solide Basis voor de Toekomst’? Klik hier voor een filmpje waarin Irma van der Veen, directeur van Stichting 180 vertelt over deze erkende Work-Wise interventie.

Training 'Een Solide Basis voor de Toekomst'

Geïnteresseerd om dit erkende programma uit te voeren binnen je eigen onderwijsinstelling of organisatie? Kijk in onze trainingsagenda en schrijf je in!

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl