U bent hier

Eerste TOPs!-trainingen in het Caribisch gebied

05 februari 2015
In november 2014 is Stichting 180 een intensieve samenwerking aangegaan met de FDRS (Fundashon Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial) om TOPs! integraal geschikt te maken voor jongeren in het Caribisch gebied. Om vlot van start te gaan heeft Stichting 180 in december en januari trainers naar Curaçao gestuurd om voorlichting te geven over TOPs! en daar professionals op te leiden. De stemming is positief!

Enthousiaste geluiden

In december zijn we van start gegaan met het geven van voorlichting over TOPs! aan onder andere de Minister President van Curaçao en de ministers van Justitie, Sector Cultuur en Sport en de minister van Gezondheidszorg, Natuur en Milieu. Ook hebben we gesprekken gevoerd met de universiteit van Curaçao.

Er worden in totaal 43 mensen opgeleid. Dit zijn medewerkers van een Justitiële Jeugdinrichting, Stichting slachtofferhulp, de politie, gevangenispersoneel, Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg en het Ministerie van Justitie. Zowel de deelnemers als de opleiders zijn erg enthousiast. “Het gaat echt goed hier!”, zeggen de opleiders Arjo Haasnoot en Marc van Rosmalen. “De trainingen gaan goed en verlopen heel prettig.” Deelnemers beoordelen de opleiding gemiddeld met een 8,8 en zijn heel enthousiast. “TOPs! geeft mij een nieuwe insteek om mijn werk beter te doen. Ik vond de training erg goed. Zeer leerzaam!”. “Please come back soon!” zegt een van de nieuwe TOPs!-trainers.

In april gaan onze trainers weer twee weken naar Curaçao om trainingen te verzorgen en te ondersteunen bij de implementatie van TOPs!.

Over TOPs!

TOPs! is een groepsprogramma dat jongeren van twaalf tot vierentwintig jaar bewust maakt van hun eigen denken en doen én hen leert hier verantwoordelijkheid voor te nemen. Dit doet TOPs! door jongeren te leren dat ze in iedere situatie kunnen kiezen voor een positieve oplossing. Zo wordt een stevig fundament gelegd voor een toekomst met positief en prosociaal gedrag. Zowel binnen als buiten de groep.

Het programma besteedt veel aandacht aan het leren toepassen van helpende gedachten (zogenaamde TOP-gedachten). Er wordt vooral gewerkt binnen peer-groups. In deze groepen staat het creëren van een positieve groepscultuur centraal, waardoor jongeren worden gemotiveerd en geleerd elkaar te helpen, aan te spreken en van elkaar te leren.

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl