U bent hier

expertmeeting 22 maart 2016

12 februari 2016
Op 22 maart 2016 is er een expertmeeting Leren op de werkvloer "Geen loze kreet maar noodzakelijke voorwaarde" Met 2 zeer inspirerende workshops. De middag is speciaal belegd voor de leden van de programmaraad van 180 aangevuld met direct belanghebbenden uit de jeugdzorg, de jeugdhulpverlening, onderwijs en justitie. Voor meer informatie zie de bijlage

Aanleiding
Veel organisaties trainen regelmatig medewerkers in nieuwe methoden of interventies vanuit de verwachting daarmee de kwaliteit van het werk te verhogen en met jongeren resultaat te behalen. Bij veel methodieken en interventies valt daarna de motor stil. En dat terwijl bekend is dat behaalde effecten nauw samenhangen met de kwaliteit van de uitvoering; dat met name behandeltrouw en behandelcompetentie van positieve invloed zijn op de resultaten bij jongeren. Het boek ‘Leren op de Werkvloer’ van Leonieke Boendermaker en collega’s verheldert het, in de praktijk vaak onderbelichte, aspect van Leren op de Werkvloer en hoe dat van invloed kan zijn op behandeltrouw en behandelcompetentie.

Voor Stichting 180 aanleiding om dit aspect centraal te stellen in de jaarlijkse expertmeeting van 22 maart. In gezelschap van Pauline Goense uit haar onderzoeksteam zal Leonieke Boendermaker ingaan op de vraag op welke manier Leren op de Werkvloer behandeltrouw en behandelcompetentie kan helpen ontwikkelen. Geheel in de stijl van het boek is er aansluitend op de lezing gelegenheid voor het verder uitwerken van de onderzoeksbevindingen en de concretisering ervan naar de praktijk van behandeltrouw en – competentie.

Genodigden
De middag is speciaal belegd voor de leden uit de programmaraad van 180 aangevuld met direct belanghebbenden uit de jeugdzorg, de jeugdhulpverlening, onderwijs en justitie.

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl