U bent hier

Lancering TOPs! Onderwijs; nieuw lesprogramma over groepsdruk, pesten en vriendschap

30 mei 2013
Stichting 180 lanceert op maandag 10 juni officieel haar lesprogramma voor de Nederlandse scholen, TOPs! Onderwijs. TOPs! Onderwijs is een lesprogramma dat het klimaat op school helpt te verbeteren door aan de slag te gaan met sociale vaardigheden, omgaan met emoties en moreel redeneren. De lancering vindt plaats bij Wellantcollege de Groenstrook in Aalsmeer.

Verantwoordelijk denken en doen

Deze school is de eerste school die met dit nieuwe programma gaat werken.

‘Wij denken positieve resultaten te gaan halen met TOPs! Onderwijs. Leerlingen ontwikkelen zich het beste in een klimaat waarin ze zich veilig en geaccepteerd voelen’, verwacht teamleider Ger Hofmans van Wellantcollege de Groenstrook. ‘Het programma maakt leerlingen bewust van hun eigen denken en doen en leert hen hier verantwoordelijkheid voor te nemen.’

Voor VO, VSO en MBO

Het programma is door stichting 180 in nauwe samenwerking met docenten ontwikkeld voor het Nederlandse Onderwijs (VO, VSO en MBO). Thema’s die in de lessen aan de orde komen zijn bijvoorbeeld omgaan met groepsdruk en agressie, het voeren van een moeilijk gesprek, excuses maken, vriendschap en pesten.

Sociale vaardigheden

Leerlingen worden met TOPs! sociaal vaardiger, leerprestaties gaan omhoog en vroegtijdige uitval vermindert, zo is de verwachting.

Wilt u aanwezig zijn op 10 juni bij de lancering?
Mail naar communicatie@180.nl o.v.v. lancering TOPs! onderwijs

 

Kijk voor meer informatie over TOPs! voor het onderwijs op pagina:

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl