U bent hier

Leerbijeenkomst rollenspellen voor TOPs!-trainers

20 september 2018
Om meer te leren over wanneer een rollenspel wel en niet werkt, en over hoe je echt aankomt bij jongeren, organiseren Stichting 180 en Young in Prison NL een leerbijeenkomst rollenspellen voor TOPs!-trainers.

Belangrijk en lastig

Binnen TOPs! zijn rollenspellen héél belangrijk: ze bieden jongeren de kans om nieuwe, positieve ervaringen op te doen met lastige situaties, alternatief gedrag zien bij anderen (herkenning bij rolmodellen) en zelf te oefenen. Maar het is ook lastig, want soms kunstmatig of spannend en het voelt wel eens ‘nep’ of kinderachtig. Om meer te leren over wanneer een rollenspel wel en niet werkt, en over hoe je echt aankomt bij jongeren, organiseren Stichting 180 en Young in Prison NL een leerbijeenkomst rollenspellen voor TOPs!-trainers.

Creatieve rolmodellen en jongeren

Young in Prison Nederland biedt veel workshops theater, acteren en storytelling door creatieve rolmodellen en vaak professioneel artiesten. In deze bijeenkomst gaan TOPs!-trainers met deze docenten op zoek naar de vraag hoe je zelf, of in samenwerking, het maximale uit rollenspellen kunt halen. Bij de bijeenkomst zijn ook ervaringsdeskundige jongeren van YiP aanwezig, die voor échte feedback zorgen.

Praktische informatie

De trainings- en discussiebijeenkomst vindt plaats op maandag 17 december 2018 van 13.00 tot 17.00 uur.

Het programma is opgenomen in de bijlage.

Locatie: Stichting 180, Dolderseweg 120, Den Dolder

Kosten: € 75  

Inschrijven kan door een mail te sturen naar annahulsebosch@180.nl 

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl