U bent hier

Spelenderwijs werken aan positief gedrag met het TOPs!-bordspel

04 oktober 2018
Om de effecten van de groepsbijeenkomsten van TOPs! te versterken, en jongeren op een meer speelse wijze te laten werken aan het verbeteren van vaardigheden en positief denken en doen, heeft Stichting 180 een bordspel bij TOPs! ontwikkeld. Het spel is vervaardigd door jongeren van Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda en is vanaf NU te bestellen!

Opzet

Tijdens het spelen van het bordspel leren jongeren om denkfouten te herkennen en deze te vervangen door TOP-gedachten. Ook opdrachten rondom sociale vaardigheden, vaardigheden voor het omgaan met boosheid en lastige situaties die een beroep doen op het moreel besef, zijn in het spel geïntegreerd. Tot slot zijn opdrachten opgenomen die het creëren van een positieve groepscultuur stimuleren. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd wie je favoriete vriend(in) of familielid is en om de speler naast je een compliment te geven.

Setting

Het bordspel kan worden gespeeld door minimaal twee en maximaal zes individuele spelers (of twaalf spelers bij teams van twee personen). Het spel wordt gespeeld onder begeleiding van een TOPs!-trainer of -coach, die zelf ook een speler is. De maximale speeltijd is 45 minuten. Om het spel te kunnen spelen is het van belang dat de jongeren (globaal) weten wat denkfouten, TOP-gedachten, probleemgedrag en TOP-gedrag is/zijn. Ook is het van belang dat zij al hebben geoefend met zelfcontrolevaardigheden en sociale vaardigheden.

Het bordspel kan worden ingezet in plaats van een TOPs!-bijeenkomst, of in aanvulling op deze bijeenkomsten worden gebruikt, bijvoorbeeld op de leefgroep of tijdens een mentorbijeenkomst.     

Bestellen

Wil je een TOPs!-bordspel bestellen? Vul dan bijgevoegd bestelformulier in en stuur het naar ons op!

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl