U bent hier

Twente zet werken met de Work-Wise systematiek in 2015 voort!

01 juli 2014
In 2010 is het 1000 Jongerenplan met de Work Wise systematiek in de provincie Overijssel opgezet. Voor Twente is het doel gesteld om 500 jongeren aan het werk te helpen en dit gaat vast lukken gezien het grote aantal van 400 jongeren die inmiddels van werk zijn voorzien!

Het 1000 Jongerenplan wordt in Twente vanaf 2015 voortgezet door de gemeenten. De gemeenten integreren het plan in hun reguliere aanpak van de arbeidsmarkt. Het 1000 Jongerenplan is bedoeld om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij het vinden van een baan of opleiding. De provincie Overijssel heeft in samenhang met het regionale Twentse Actieplan Jeugdwerkloosheid en met Jarabee, Regio Twente, de Twentse gemeenten, UWV, ROC, (speciaal)onderwijs, reclassering, MEE Twente en Justitie in 2010 het 1000 Jongerenplan opgezet. Overijssel is daarbij verdeeld in drie regio's. Twente moet voor 2015 500 jongeren aan werk helpen. Inmiddels is dat bij ruim 400 jongeren gelukt. De andere jongeren zitten nog in een traject of zijn doorverwezen naar een hulpverlenende instantie omdat de problematiek nog te groot is.

Naast een arbeidscontract is het doel alle jongeren een beroepsgerichte opleiding mee te geven. De jongere krijgt een intensieve begeleiding door een Individueel Traject Begeleider ( ITB-er). De jongere heeft daarmee één vertrouwenspersoon die aanspreekpunt/regisseur is voor alle zaken waar de jongere mee te maken heeft, zoals werkgever, dagbesteding, wonen, opbouw sociaal netwerk en eventueel schuldsanering. Voor grote bedrijven is het aannemen van deze jongeren met de bijbehorende intensieve begeleiding aantrekkelijk, omdat ze op die manier maatschappelijk verantwoord ondernemen zonder dat dit hen extra tijd en inspanning kost. Voor kleinere bedrijven is juist de subsidie interessant, bijvoorbeeld om intern een leerwerkmeester aan te wijzen die de jongere inwerkt en begeleidt.

Ga voor het volledige bericht naar http://www.regiotwente.nl/algemene-informatie/persberichten/771-het-1000...

 

Bron: Regio Twente

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl