U bent hier

Work-Wise begeleiding werkt

26 september 2012
Work-Wise richt zich op het toeleiden naar arbeid en/of scholing van kwetsbare en risicojongeren. Succesvolle Work-Wise trajecten kenmerken zich door een positieve dagbesteding, zowel op het moment van vertrek uit de instelling, als maanden later wanneer de jongeren volledig zijn teruggekeerd in de maatschappij.

De jongeren werken tijdens het traject samen met de Work-Wise Individueel Trajectbegeleiders (ITB’ers).

Bij vertrek uit de instelling blijkt 88% van de jongeren een positieve dagbesteding te hebben. Een positieve dagbesteding wil zeggen: de jongere volgt een opleiding, heeft werk, een combinatie opleiding/werk of heeft een onbetaalde dagbesteding.
 
Van alle jongeren die in 2011 vertrokken zijn, is door de ITB’ers 6 maanden na vertrek gekeken of zij die positieve dagbesteding nog hebben.
Uit die gegevens blijkt:

  •  jongeren die zonder Work-Wise begeleiding zijn vertrokken zijn zeer moeilijk te traceren. Van een beperkte groep zijn de gegevens achterhaald en dan blijkt dat 32% van deze groep een positieve dagbesteding heeft.
  • jongeren die met Work-Wise begeleiding vertrokken, zijn 6 maanden later makkelijker te traceren. Van deze groep jongeren heeft 56% een positieve dagbesteding.

Hoewel positief, moeten deze cijfers voorzichtig geïnterpreteerd worden. De aantallen jongeren, vooral diegenen die met Work-Wise begeleding vertrokken zijn, zijn namelijk klein. Desalniettemin zijn het positieve cijfers. Ze geven vooral de ITB’ers de motivatie om door te gaan met hun aanpak.

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl