U bent hier

Ervaringsdeskundigen Work-Wise Direct klaar voor het echte werk

11 juli 2017
Regelmatig hebben we bij Work-Wise Direct het verzoek gekregen om tijdens een studiedag een deelnemer aan het woord te laten. Ervaringen uit eerste hand spreken immers tot de verbeelding. Daarom ontwikkelde Stichting 180 een training ‘Presenteer jezelf’ voor Work-Wise Direct deelnemers. Tijdens een driedaagse training hebben we een viertal mannen aan het werk gezet.

De deelnemers zijn aan de slag gegaan met verschillende onderwerpen: Wat is je levensverhaal en hoe vertel je dat boeiend aan een groep? Maar ook, wat zijn je valkuilen als je iets vertelt en hoe tackel je die? Hoe zorg je dat je op een natuurlijke manier voor een groep staat? En, hoe zet je hulpmiddelen in bij een presentatie? Op 6 juli is de training voor ervaringsdeskundigen afgesloten met een presentatie aan het voltallige team van Work-Wise Direct. De mannen wisten de toehoorders écht te raken met hun verhalen en de presentaties lokten kleurrijke, boeiende discussies uit. Na afloop werd er feestelijk afgesloten met de uitreiking van een certificaat. Vanaf nu is Work-Wise Direct vier ervaringsdeskundigen rijker: klaar om hun verhaal te doen over de hobbelige weg van het criminele vak naar een eerlijke baan.

Wat is Work-Wise Direct?

Met Work-Wise Direct bieden we verschillende doelgroepen met afstand tot de arbeidsmarkt een langlopend traject, intensieve begeleiding en een aanpak op maat per persoon. Bijvoorbeeld in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie, ABN AMRO, Start Foundation en het Oranje Fonds begeleiden we 150 ex-gedetineerden naar werk. Deze specifieke opdracht – opgezet in de vorm van een Social Impact Bond - voeren we uit in samenwerking met Restart en Exodus.

Resultaten na 1 jaar Work-Wise Direct voor ex-gedetineerden

Work-Wise Direct levert een schat aan ervaring op. We zetten hieronder enkele resultaten en cijfers voor de opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie op een rij: • Op dit moment hebben we 106 deelnemers met een contract. We verwachten dat dit er ca. 115 worden. • Van de 106 deelnemers hebben er inmiddels 26 een baan van minimaal 24 uur per week. • We hebben deelnemers uit allerlei leeftijdscategorieën: 18 kandidaten zijn jonger dan 30 jaar, maar de meesten zijn tussen de 35 en 55 jaar.

Ervaringsdeskundige nodig?

Wie interesse heeft om een ervaringsdeskundige van Work-Wise Direct in te zetten, samen met een van onze trainers of trajectbegeleiders, kan contact opnemen met projectleider Monique Beute, Stichting 180, telefoon: 06 – 8254 28 80.

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl