U bent hier

Work-Wise programma Een Solide Basis voor de Toekomst erkend door NJI

18 juni 2013
De Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) heeft de Work-Wise interventie ‘Een Solide Basis voor de Toekomst’ erkend. De interventie wordt opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies.

Speciaal voor meisjes

Een Solide Basis voor de Toekomst is een interventie speciaal voor meisjes. Het programma bestaat uit de modules: Ik en mezelf, Ik en relaties en Ik en de maatschappij. De meisjes worden gestimuleerd om het aangeleerde en gewenste gedrag op verschillende leefgebieden toe te passen. Het doel is het verhogen van gevoel van eigenwaarde bij meisjes en het verbeteren van hun sociale competenties.

Door verbetering van het gevoel van eigenwaarde en sociale competenties zullen de meisjes weerbaarder worden en meer in staat zelfsturend te zijn. Hierdoor zal het risico op loverboy-problemen, seksueel risicogedrag, ongewenste zwangerschappen, inadequate relaties en een gebrekkige sociale positie afnemen.

Het programma is bestemd voor residentiële en ambulante voorzieningen en binnen het onderwijs en is geschikt voor meisjes vanaf 14 jaar.

Erkenning NJI

Een interventie wordt beoordeeld als 'theoretisch goed onderbouwd' wanneer die goed beschreven is en het aannemelijk is dat de interventie het gestelde doel kan bereiken. De databank helpt professionals in de jeugdsector bij het verbeteren van hun aanbod.

Meer informatie over Een Solide Basis voor de Toekomst kijk op de pagina: Een Solide Basis voor de Toekomst

 

 
 

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl