U bent hier

YOUTURN-opleiding voor beveiligings- en administratieve medewerkers

19 december 2017
Met behulp van YOUTURN leren jongeren vaardigheden waarmee zij beter voorbereid zijn op een toekomst zonder delicten. Dit is nadrukkelijk niet alleen een taak voor pedagogisch medewerkers en gedragsdeskundigen, maar juist een missie waarbij de bijdrage van beveiligers en andere ondersteunende medewerkers van groot belang is. Alleen dan ontstaat er één manier van omgaan met elkaar, waarbij de cultuur de rode draad is voor een ieder. Om iedereen binnen de JJI vanuit zijn eigen rol te laten bijdragen aan het bereiken van gedragsverandering bij onze jongeren, is een 1-daagse opleiding voor beveiligers en administratieve diensten ontwikkeld.

De eendaagse opleiding YOUTURN is bestemd voor de zogenaamde ‘niet-executieve medewerkers’ in de instelling. Het gaat om medewerkers die niet hoeven deel te nemen aan de driedaagse opleiding tot A-trainer YOUTURN, maar wiens bijdrage aan het neerzetten van een positief en eenduidig klimaat van groot belang is.

Tijdens de opleiding krijgen de beveiligers en andere ondersteunende medewerkers antwoorden op vragen als:

-Wat is YOUTURN nu precies en waarom wordt er met YOUTURN gewerkt?

-Wat leren jongeren tijdens TOPs!-bijeenkomsten?

-Waarom gedragen de jongeren in onze JJI zich zoals ze doen?

-Hoe kan ik prettig contact met de jongeren hebben en bijdragen aan hun ontwikkeling en een goede sfeer in de JJI?

 

De opleiding wordt gegeven door de C-trainer YOUTURN van de eigen JJI, en ook wel eens in een verkorte versie aangeboden.

Als je wilt weten wanneer jij de opleiding kunt volgen, neem dan contact op met jouw leidinggevende of je C-trainer!

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl