U bent hier

Wetenschap en praktijk bij elkaar

Onze organisatie is zo ingericht dat we onze programma’s en trainingen stelselmatig kunnen blijven verbeteren en het daarbij behorende materiaal breed kunnen verspreiden. Dit doen we in overleg met de gebruikers in de praktijk èn in nauw samenspel met de wetenschap.

Wetenschappelijke adviescommissie

We werken met een wetenschappelijke adviescommissie, bestaande uit vooraanstaande wetenschappers uit het veld van jeugd, arbeid, zorg en onderwijs. De wetenschappelijke adviescommissie komt drie keer per jaar bijeen, voedt de organisatie met de nieuwste inzichten en houdt ons scherp ten aanzien van de kwaliteit van huidige en toekomstige producten. In samenspraak met de adviescommissie initiëren we nieuwe ontwikkelingen en eventueel nieuw wetenschappelijk onderzoek. Resultaten delen we met klanten en andere belanghebbenden. Op deze manier zetten we in op erkenning van de door ons aangeboden programma’s en interventies door de verschillende erkenningscommissies.

Kenniskringen

Door onze brede kring van opdrachtgevers en gebruikers is er binnen ons netwerk veel praktijkkennis aanwezig. Die kennis bundelen we in zogenoemde kenniskringen. Zo hebben al onze programma’s en interventies een gebruikersgroep die bijeenkomt om kennis en ervaringen uit te wisselen en zo programma’s te verbeteren en ieders expertise te vergroten. Ook voor specifieke thema’s formeren we kenniskringen en stellen deze open voor onze opdrachtgevers en afnemers.

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl