U bent hier

Projectenparade Stimulansz 21 maart 2013

Jeugdzorgjongeren met Work-Wise naar werk

Work-Wise

Work-Wise is de methode voor scholing en toeleiding naar werk voor jongeren geplaatst in jeugdzorginstellingen. Work-Wise vergroot de kansen van kwetsbare jongeren op duurzaam werk.

180

Stichting 180, aanbieder van Work-Wise, realiseert via ‘bedrijvennetwerk Work-Wise’ duurzame werkplekken en daarmee sociaal economische zelfstandigheid voor de jeugdzorgjongeren. Het bedrijvennetwerk bestaat uit bedrijven uit sectoren waar nu of in de nabije toekomst personeelstekorten ontstaan. Deze bedrijven scholen de jongeren praktisch en theoretisch. Bovendien doen de jongeren relevante werkervaring op.

Work-Wise bedrijvennetwerk

Begin 2013 zijn al ruim 40 (landelijke) bedrijven met ruim 120 vestigingen aangesloten bij het bedrijvennetwerk. Stichting 180 streeft naar een landelijk dekkend netwerk van 100 bedrijven uit onder meer de technische-, logistieke- en horecasector.

21 procent van de Work-Wisejongeren vindt op dit moment, bij uitstroom uit een jeugdzorginstelling, (tijdelijk) werk of een werk/leerplek. Ons streven is dit in twee jaar tijd te verhogen naar 40 procent door het inzetten van voortrajecten op maat. Gerichte voortrajecten en dus goede voorbereiding van de jongeren voorkomt uitval. Bij de voortrajecten wordt gebruik gemaakt van de input en ideeën van de deelnemende bedrijven.

klik op onderstaande link voor de video over de projectenparade.

GLP7yWaaGqM

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl