U bent hier

Groepsmanagement

Leerlingen ontwikkelen zich het beste in een positief leer- en leefklimaat; een klimaat waarin ze zich veilig en geaccepteerd voelen. De training groepsmanagement heeft tot doel de docent praktische handvatten mee te geven om adequaat om te gaan met de diverse fasen van groepsontwikkeling.

Over de training

Om een positief leer- en leefklimaat te creëren wordt er van een docent verwacht dat er naast kennisoverdracht ook aandacht besteed wordt aan het managen van het klimaat in de klas. Dit klimaat is dagelijks onderhevig aan groepsdynamische processen. Deze training geeft de docent praktische handvatten om adequaat om te gaan met de diverse fasen van groepsontwikkeling. Hierdoor wordt of blijft open communicatie mogelijk, wordt leerinhoud efficiënt overgebracht en kan er een positieve sfeer in de klas worden neergezet. De training is geschikt voor docenten in het voortgezet (speciaal) onderwijs.

De training groepsmanagement wordt op maat aangeboden, en varieert van een 1-daagse training tot meerdaagse training plus intervisietraject. De training omvat in ieder geval het in kaart brengen van de diverse ontwikkelingsfasen van het groepsdynamische proces. Binnen de fasen wordt het gedrag van leerlingen en de rol van de docent verkend. Docentvaardigheden worden geïntroduceerd en aan de hand van korte casussen praktisch geoefend. Deelnemers hebben minimaal hbo werk- en denk niveau.

Kosten

De training Groepsmanagement bieden we aan op maat. Neem daarom contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte via info@180.nl of via 088 – 8800 300. 

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl