U bent hier

Voor Jeugdzorg & Gemeenten - 1 jongere, 1 plan, 1 regisseur

Stichting 180 verbindt de domeinen van onderwijs, arbeidsmarkt en zorg om te komen tot succesvolle plannen en trajecten voor kwetsbare jongeren en risicojongeren. Ons aanbod bestaat uit evidence based methoden voor trajectbegeleiding, deskundigheidsbevordering van professionals die werken met jongeren en gedragsinterventies om jongeren in hun eigen kracht te zetten. Omdat we zelf geen begeleiders leveren, maar ons gespecialiseerd hebben in de methodiek en opleidingen/trainingen die daarbij horen, ligt onze focus op kwaliteit, programma-integriteit, monitoring en duurzaam resultaat. We zijn graag gesprekspartner voor gemeenten en jeugdzorgaanbieders die in hun aanpak kiezen voor bewezen kwaliteit.

We zijn sterk als het gaat om de eigen kracht van jongeren, een wijkgerichte aanpak en het mobiliseren van het sociale netwerk.

Deskundigheidsbevordering professionals

Een belangrijke succesfactor in het verstevigen van de positie van jongeren is het vergroten van de competenties van hun begeleiders. De trainingen en opleidingen die we bieden zijn alle daarop gericht; van individuele trajectbegeleiding, tot motiverende gesprekvoering. Onze trainers werken vanuit deskundigheid en hebben ook zelf ruime ervaring in het werken met kwetsbare en risicojongeren.

Evidence based methode voor trajectbegeleiding

Met Work-Wise, het Buitenprograma Work-Wise en ‘Aan de Slag’ hebben we al meer dan 10 jaar kennis en ervaring in het ontwikkelen, implementeren en beheren van methoden voor (individuele) trajectbegeleiding. De trajecten zijn gericht op actief burgerschap en participatie van jongeren. Bijvoorbeeld op weg naar het behalen van een startkwalificatie, het vinden en behouden van stage of werk en/of het zelfstandig gaan wonen (schuldenvrij, middelenvrij, met goede invulling van vrije tijd en sociaal leven). Onze methodieken zijn evidence based en resultaten worden zorgvuldig gemonitord.

Gedragsinterventies voor jeugd en jong volwassenen

Ons aanbod omvat ook interventies, programma’s en methodieken die direct voor de jongeren bestemd zijn. Denk aan TOPs!, ‘Solide Basis voor je Toekomst’ speciaal voor meiden en een interventie Sociale Vaardigheden op maat.

Onafhankelijk advies voor gemeenten

Graag adviseren we gemeenten bij het ontwikkelen of selecteren van methoden en aanbieders van begeleidingstrajecten. Omdat we zelf geen begeleiders leveren, maar ons gespecialiseerd hebben in de methodiek en opleidingen/trainingen die daarbij horen, ligt onze focus op kwaliteit, programma-integriteit, monitoring en duurzaam resultaat. We zijn graag gesprekspartner voor gemeenten die in hun aanpak kiezen voor bewezen kwaliteit.

Meer informatie over onze programma’s voor jeugdzorg & gemeenten vindt u op deze website. Wilt u graag vrijblijvend kennismaken om te horen wat we voor u kunnen beteken, neem dan contact met ons op via 088-8800 300. 

180  |  Dolderseweg 120  |  3734 BL Den Dolder  |  T 088-8800300  |  E info@180.nl