088-8800300 info@180.nl

 

Wederom komt het Centraal Bureau voor Statistiek met alarmerende cijfers over femicide. Een toename onder het aantal vrouwen dat vermoord is in 2022. Het aantal gevallen stijgt het sterkst bij vrouwen van boven de 60; van 6 naar 13. Bij 99% van alle vrouwelijke slachtoffers heeft de politie een (vermoedelijke) dader in beeld. Daaruit blijkt dat bijna 6 op de 10 vrouwen door hun partner of ex-partner worden omgebracht.

Stichting 180 beheert de interventie De Nieuwe Toekomst. Een interventie die vrouwen met ernstig huiselijk geweldervaringen helpt met het vinden van een baan. Een baan die hen economisch zelfstandig maakt en de grootste kans biedt op het doorbreken van de cirkel van geweld voor henzelf en hun kinderen. Een preventieve aanpak, die ervoor zorgt dat vrouwen een uitweg hebben. Een uitweg die kan voorkomen dat zij worden vermoord door hun partner of ex-partner. In de gemeenten Rotterdam, Leiden, Almere, Zwolle, Apeldoorn en Utrecht wordt dit trainingsprogramma met enthousiasme en succes aan vrouwen met (ernstig) huiselijk geweldervaringen aangeboden. 

 De implementatie van de interventie in een nieuwe gemeente wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en het ING Fonds Nederland.

Meer weten over het inzetten van dit trainingsprogramma voor vrouwen die slachtoffer zijn geweest van (ernstig) huiselijk geweld? Zoek contact met Monique Beute, landelijk coördinator van De Nieuwe Toekomst: 06 – 82 54 28 80

Interventie: De Nieuwe Toekomst