088-8800300 info@180.nl

 

De Nieuwe Toekomst heeft een nieuwe variant ontwikkeld: de light-variant

De Nieuwe Toekomst is de enige training in Nederland voor vrouwen met ervaringen van huiselijk geweld. Het trainingsaanbod helpt herhaling van geweld te voorkomen en stimuleert economische zelfstandigheid.

De Nieuwe Toekomst light

Sinds kort is er de light-variant van De Nieuwe Toekomst. De light-variant verschilt op een aantal punten: alle materialen zijn vertaald in vijf talen: Arbabisch, Turks, Pools, Engels en natuurlijk Nederlands. De doorlooptijd is flink wat korter (2,5 maand) en de bijeenkomsten zijn ook korter ( twee uur in plaats van 4 uur). Tijdens de bijeenkomsten is er meer aandacht voor ‘hoe het in Nederland werkt als je gaat solliciteren’. 

Er zijn ook dingen hetzelfde: er wordt gewerkt in een groep, elke deelneemster heeft een eigen coach die Nederlands spreekt en de taal van de deelneemster. Zo helpt de coach de trainster tijdens sommige bijeenkomsten. De training is toekomstgericht. Trainster en coaches weten veel over huiselijk geweld en traumatische ervaringen, maar tijdens de training zelf met de deelneemsters ligt de focus niet op het huiselijk geweld, maar op de toekomst en het vinden van je plek in de Nederlandse samenleving.

De eerste resultaten

Inmiddels is de eerste pilot al uitgevoerd door Moviera Apeldoorn. De deelneemsters waren enthousiast en blij met alles wat ze bij De Nieuwe Toekomst light hebben geleerd. Ze gaven de training gemiddeld een 8,8! 

Meer informatie

Stichting 180, landelijk coördinatiepunt, gaat de light variant nu verspreiden op locaties waar vrouwen komen met een taalachterstand: buurthuizen, opvangvoorzieningen en vluchtelingencentra. Stichting 180 helpt geïnteresseerde initiatiefnemers bij het opstarten met een startsubsidie. Meer informatie en contact via https://180.nl/interventie-de-nieuwe-toekomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle tot nu toe bn partijen hebben de diverse onderdelen waaruit de interventie zou moeten bestaan globaal uitgedacht. De slag die nu gemaakt wordt is het verder uitwerken van de aanpak (inclusief de theoretische onderbouwing daarvan), het uitvoeren van een procesevaluatie en het voorleggen van het resultaat hiervan aan de Erkenningscommissie Justitiële Interventies. Hiervoor heeft de opdrachtgever (het Landelijk Parket van het OM) Stichting 180 als meest geschikte kandidaat gekozen. We zijn er