088-8800300 info@180.nl

1-daagse SAVRY training

Trainingsdag: dinsdag 10 oktober 2023

  • De training duurt van 09:00 -16:30 uur
  • Locatie: Expertisecentrum Forensische Psychiatrie, Churchilllaan 11, Utrecht

Trainer: Ed Hilterman

Het instrument SAVRY:
De Structured Assessment of Violence Risk in Youth (SAVRY) is een risicotaxatie-instrument dat speciaal is ontwikkeld om het geweldsrisico bij adolescenten van 12 tot 18 jaar te kunnen bepalen. De SAVRY werkt volgens het gestructureerd klinisch oordeel. De SAVRY kan ingezet worden in de jeugdforensische praktijk. Het instrument bevat dynamische factoren en kan daardoor ook gebruikt worden bij interventie- en behandelplanning en het bewaken van voortdurende vooruitgang. Dit kan het formuleren van klinische behandelingsplannen, voorwaarden van toezicht in de maatschappij, of planning van vrijlating/ontslag omvatten.

Doelstellingen van deze 1-daagse training: Na het volgen van de eendaagse training ‘Risicotaxatie en risicohantering met behulp van de SAVRY’ zijn deelnemers in staat om de SAVRY in de praktijk te gebruiken en zijn zij bekend met de recente literatuur over (het inschatten van) risicofactoren voor gewelddadig gedrag onder adolescenten.

Toelatingseisen: De eendaagse training ‘Risicotaxatie en risicohantering met behulp van de SAVRY’ is toegankelijk voor:

  • professionals met een afgeronde academische opleiding in een van de gedragswetenschappen (psychologie, (ortho)pedagogiek en psychiatrie).
  • professionals met een afgeronde HBO-opleiding (SPH, MW of een aanverwante studierichting)

SAVRY- certificaat/accreditatie: Na succesvolle afronding van de training ontvangt de deelnemer het SAVRY-certificaat. De training is geaccrediteerd bij het NIP/NVO en levert 7,0 accreditatiepunten op.

Aanmelden: Meld je aan voor deze training via bedrijfsbureau@180.nl met vermelding van naam, telefoonnummer, organisatie en vermeld aub. dat het om de SAVRY-training van oktober 2023 gaat.

Lunch: Wij serveren vegetarische en veganistische broodjes.

* Bij de kosten van deze training zijn trainingsmateriaal, koffie/thee en lunch inbegrepen.

Urenschema

New Day

Datum

okt 10 2023
Verlopen!

Tijd

9:00 am - 4:30 pm

Kosten

€379,00