088-8800300 info@180.nl

1-daagse TOPs!-CREATIEF

Trainingsdag: Donderdag 14 november 2024, 09:00 – 16:00 uur

Locatie: Cursus en vergadercentrum Koningsbergerstraat 9 Utrecht

Trainer: Arjo Haasnoot

Over TOPs!: TOPs! is een lesmethode en methodiek in één. Zo biedt het programma door de concreet uitgewerkte lessen houvast aan docenten/begeleiders en werkt TOPs! aan een grondhouding die gericht is op het belonen van gewenst gedrag in plaats van bestraffen van ongewenst gedrag. Als trainer leert u aan de slag te gaan met sociale vaardigheden, omgaan met emoties en moreel redeneren. Jongeren maakt u bewuster van hun eigen denken en doen en leren hier verantwoordelijkheid voor te nemen. TOPs! leert jongeren dat ze in iedere situatie kunnen kiezen voor een positieve oplossing. Thema’s die in TOPs! aan de orde komen zijn bijvoorbeeld omgaan met groepsdruk en agressie, het voeren van een moeilijk gesprek, excuses maken, goed gebruik van social media, vriendschap en pesten. Zo bevordert TOPs! een veilig en positief leef- en leerklimaat. Jongeren nemen het nieuwe denken en doen mee naar buiten en docenten/begeleiders gaan dankzij de TOPs!-training anders om met de jongeren. Ze zullen meer coachend in plaats van instruerend te werk gaan en de gezamenlijke taal die binnen TOPs! wordt gebruikt, zorgt voor sneller wederzijds begrip.

Over TOPs!-creatief: Tijdens deze 1-daagse TOPs!-Creatief gaan de deelnemers samen aan de slag om op een creatieve manier TOPs! te gebruiken in de klas of groep, waarbij tijdens deze dag de focus ligt op het omgaan met actuele items die nu in de groep spelen, het gebruiken van TOPs!-taal en het oefenen met eigen casussen.

Toelatingseisen: De training is dit maal niet alleen toegankelijk voor professionals waarvan de instelling waarbij zij werkzaam zijn een gebruikersovereenkomst TOPs! heeft afgesloten met Stichting 180, maar ook voor groepsbegeleiders of leerkrachten die op deze manier op laagdrempelige wijze kennis willen maken met TOPs!.

Overige toelatingseisen:

 • heeft minimaal HBO werk- en denkniveau
 • beschikt over vaardigheden om jongeren te trainen, toont respect, is directief, enthousiast en motiverend
 • kan (cognitief) gedragstherapeutische principes toepassen
 • kan planmatig en zelfstandig werken

Aanmelden: Meld je aan voor deze training door een e-mail te sturen met je naam, organisatie en telefoonnummer én vermelding van TOPs!-CREATIEF op 14 november 2024 naar: bedrijfsbureau@180.nl

* Bij de kosten van deze training zijn licentie, trainingsmateriaal, koffie/thee en lunch inbegrepen.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

nov 14 2024

Tijd

9:00 am - 6:00 pm

Kosten

€310,00

Locatie

Cursus- en vergadercentrum
Koningsbergerstraat 9, Utrecht

Organisator

Stichting 180
Email
info@180.nl