088-8800300 info@180.nl

1-daagse TOPs!-opfristraining voor TOPs!-trainers

Trainingsdag: woensdag 7 februari 2024 van 09:00 – 16:00 uur

Locatie: Nog onbekend

Trainer: Arjo Haasnoot

Over TOPs!: TOPs! is een lesmethode en methodiek in één. Zo biedt het programma door de concreet uitgewerkte lessen houvast aan docenten/begeleiders en werkt TOPs! aan een grondhouding die gericht is op het belonen van gewenst gedrag in plaats van bestraffen van ongewenst gedrag. Als trainer leert u aan de slag te gaan met sociale vaardigheden, omgaan met emoties en moreel redeneren. Jongeren maakt u bewuster van hun eigen denken en doen en leren hier verantwoordelijkheid voor te nemen. TOPs! leert jongeren dat ze in iedere situatie kunnen kiezen voor een positieve oplossing. Thema’s die in TOPs! aan de orde komen zijn bijvoorbeeld omgaan met groepsdruk en agressie, het voeren van een moeilijk gesprek, excuses maken, goed gebruik van social media, vriendschap en pesten. Zo bevordert TOPs! een veilig en positief leef- en leerklimaat. Jongeren nemen het nieuwe denken en doen mee naar buiten en docenten/begeleiders gaan dankzij de TOPs!-training anders om met de jongeren. Ze zullen meer coachend in plaats van instruerend te werk gaan en de gezamenlijke taal die binnen TOPs! wordt gebruikt, zorgt voor sneller wederzijds begrip.

Over de TOPs!-opfristraining: Tijdens deze 1-daagse opfristraining gaat de deelnemer aan de slag met het opfrissen en verdiepen van de inhoud van de TOPs!-training. Er is ruimte om vragen te stellen en te oefenen met eigen casussen.

Toelatingseisen: De training is toegankelijk voor professionals waarvan de instelling waarbij zij werkzaam zijn een gebruikersovereenkomst TOPs! heeft afgesloten met Stichting 180.

Overige toelatingseisen:

 • heeft eerder al deelgenomen aan de 4-daagse TOPs!-training voor trainers
 • heeft minimaal HBO werk- en denkniveau
 • beschikt over vaardigheden om: jongeren te trainen, toont respect, is directief, enthousiast en motiverend
 • kan (cognitief) gedragstherapeutische principes toepassen
 • is in staat organisatorische werkzaamheden ten behoeve van een TOPs!-training uit te voeren
 • kan planmatig en zelfstandig werken
 • kan informatie over deelnemers mondeling en schriftelijk overdragen naar relevante collega’s.

Licentie/accreditatie: Om de kwaliteit van TOPs! hoog te houden, dienen TOPs!-trainers eens in de twee jaar deel te nemen aan de herhalingstraining. Je ontvangt aan het eind van de dag een nieuwe licentie voor twee jaar. De training levert 7,0 SKJ accreditatiepunten op.

Aanmelden: Meld je aan voor deze training door een e-mail te sturen met je naam, organisatie en telefoonnummer én vermelding van opfristraining TOPs! op 7 februari 2024 naar: bedrijfsbureau@180.nl

Lunch: Wij serveren vegetarische en veganistische broodjes.

* Bij de kosten van deze training zijn licentie, trainingsmateriaal, koffie/thee en lunch inbegrepen.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

feb 07 2024

Tijd

9:00 am - 6:00 pm

Kosten

€599,00

Organisator

Stichting 180
Email
info@180.nl