088-8800300 info@180.nl

1-daagse SAVRY training

Trainingsdag: Dinsdag 9 maart 2021

Het instrument SAVRY

De Structured Assessment of Violence Risk in Youth (SAVRY) is een risicotaxatie-instrument dat speciaal is ontwikkeld om het geweldsrisico bij adolescenten van 12 tot 18 jaar te kunnen bepalen. De SAVRY werkt volgens het gestructureerd klinisch oordeel.

De SAVRY kan ingezet worden in de jeugdforensische praktijk. Het instrument bevat dynamische factoren en kan daardoor ook gebruikt worden bij interventie- en behandelplanning en het bewaken van voortdurende vooruitgang. Dit kan het formuleren van klinische behandelingsplannen, voorwaarden van toezicht in de maatschappij, of planning van vrijlating/ontslag omvatten.

Doelstellingen van de training

Na het volgen van de eendaagse training ‘Risicotaxatie en risicohantering met behulp van de SAVRY’ zijn deelnemers in staat om de SAVRY op zorgvuldige wijze te scoren en zijn zij bekend met de recente literatuur over (het inschatten van) risicofactoren voor gewelddadig gedrag onder adolescenten.

Toelatingseisen

De eendaagse training ‘Risicotaxatie en risicohantering met behulp van de SAVRY’ is toegankelijk voor professionals met een afgeronde academische opleiding in een van de gedragswetenschappen (psychologie, (ortho)pedagogiek en psychiatrie).

SAVRY-licentie

Na succesvolle afronding van de training ontvangt de deelnemer de SAVRY-licentie.

Trainer: Peter Paul Wentink

Lunch is bij de kosten van de training inbegrepen en wordt geserveerd rond 12:30 uur. Wij serveren vegetarische en veganistische broodjes, maar ook broodjes met vleesbeleg.

Meld je HIER aan om in te schrijven voor deze training.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

mrt 09 2021

Tijd

9:00 am - 5:00 pm

Kosten

€ 280

Locatie

Stichting 180
Gansstraat 164, 3582 EP Utrecht