088-8800300 info@180.nl

Samen werken aan een leuker leven voor ieder mens!

Boek ‘Met werk een leuker leven!’

50 jongeren aan het woord: nu gratis te downloaden bij Stichting 180

Auteurs: Monique Beute en Irma van der Veen

Ruim 1,3 miljoen jonge Nederlanders hebben een chronische aandoening, psychisch en/of lichamelijk. Een deel van hen ervaart drempels bij het vinden van werk. Ze hebben minder vaak een betaalde baan, werken vaak minder uren dan ze zouden willen en hebben vaak het gevoel niet begrepen te worden door hun collega’s of leidinggevende of ze missen de juiste ondersteuning en voorzieningen.

In het project Everybody Work werkten YoungCapital en Stichting 180 samen om voor deze jongeren een gewone baan te vinden. Stichting 180 bracht de methodiek van Work-Wise in en YoungCapital leverde de jobcoaches en de contacten met werkgevers.

Nu het programma is afgerond delen we de resultaten breed in het boek ‘Met werk een leuker leven!’ en laten we 50 ex-deelnemers zelf aan het woord. Wat vonden ze ervan begeleid te worden? Openhartig maken ze ons deelgenoot van wat er in hun leven is gebeurd nadat hun traject werd afgesloten. Wil jouw organisatie ook aan de slag met deze doelgroep? Bel ons voor een gesprek hoe we dat mogelijk gaan maken. Of lees hier eerst iets over onze aanpak Work-Wise

50 interviews met jonge mensen met een psychische en/of lichamelijke aandoening die op zoek zijn gegaan naar werk

Auteurs, vormgeefster & fotograaf

Monique Beute werkt bij Stichting 180 en zette zich in Everybody Work in als intaker van deelnemers en supervisor van de jobcoaches van YoungCapital. Zij voerde de nazorggesprekken met 50 ex-deelnemers en schreef de verhalen op.

Irma van der Veen is directeur van Stichting 180. Zij was projectleider van Everybody Work en zorgde o.a. voor de verslaglegging van alle kwantitatieve resultaten.

Maaike Wijnands heeft het boek vormgegeven en doet dat met een grote mate van creativiteit en wendbaarheid. Maaike werkt bij Studio Oehoe en is hier te boeken: Studio Oehoe

Amber Leijen is een sociaal ge├źngageerd fotograaf. Zij hielp ons uit de brand door razendsnel de foto’s aan te leveren van schoenen en benen van jongeren.

 

Boek downloaden?

Of bel:
088-8800300