088-8800300 info@180.nl

2-daagse opleiding Stapstenen

Trainingsdagen: Vinden plaats in oktober 2023

Trainers: Floor van Doorn en Maartje Kapteijn

Locatie: Waarschijnlijk Korte Jansstraat 8 te Utrecht

Over Stapstenen en de 2-daagse opleiding: Stapstenen is een groepstraining voor jongeren met traumaklachten die zijn geplaatst in de Jeugdzorg plus. Een groot deel van de jongeren opgenomen in instellingen voor Jeugdzorg plus heeft een voorgeschiedenis van chronisch en/of complex trauma. Stapstenen heeft tot doel specifiek deze jongeren te motiveren voor behandeling gericht op traumaverwerking zoals (TG-)CGT of EMDR. Stapstenen streeft ernaar jongeren inzicht te verschaffen in de relatie tussen hun actuele probleemgedrag en vroegere ervaringen en leert hen vaardigheden aan waardoor ze zich beter kunnen handhaven in hun dagelijks leven. Stapstenen past in een multimodale behandeling van trauma en gedragsproblemen.

Stapstenen heeft 7 wekelijkse bijeenkomsten met een vaste opbouw en wordt gegeven aan groepen van minimaal 4 en maximaal 9 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Toelatingseisen: Voordat deze groepstraining kan worden uitgevoerd, volgen professionals een 2-daagse opleiding Stapstenen. Deze opleiding is toegankelijk voor pedagogisch medewerkers, (GZ-)psychologen en orthopedagogen die werken met jongeren binnen de Jeugdzorg plus.

Certificaat/accreditatie: Na het succesvol doorlopen van deze training ontvangt de deelnemer het certificaat van Stapstenen. Deze training levert 18,0 accreditatiepunten op.

Aanmelden: Meld je aan voor deze  training door een e-mail te sturen aan bedrijfsbureau@180.nl met vermelding van naam, organisatie, telefoonnummer en vermeld aub. dat het om de training Stapstenen gaat.

Lunch: Wij serveren vegetarische en veganistische broodjes.

*Bij de kosten van deze training zijn certificaat, trainingsmateriaal, koffie/thee en lunch inbegrepen.

Datum

apr 04 2023
Verlopen!

Kosten

€1.196,00

Locatie

Location Name