088-8800300 info@180.nl

Elk mens verdient een nieuwe kans

Everybody Work!

YoungCapital en Stichting 180 helpen jongvolwassenen aan een baan

Gewoon aan het werk. Het klinkt zo logisch. Maar voor jongvolwassenen met een chronische aandoening is dat minder vanzelfsprekend. Onnodig, want aan motivatie en enthousiasme schort het niet. Daarom heeft Stichting 180 de handen ineen geslagen met uitzendbureau YoungCapital. Samen bieden we Everybody Work aan: een traject op maat dat mensen van 18-35 jaar met een chronische aandoening coacht naar een geschikte werkplek. Want iedereen verdient het om mee te doen op de werkvloer.

EVERYBODY WORK

Is een beetje van jezelf en een beetje van ons

Het coachingstraject

Samen met een jobcoach gaan de deelnemers een jaar lang aan de slag. Door middel van gerichte coaching en trainingen kijken we waar hun talenten liggen, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. We helpen ze persoonlijke en professionele vaardigheden ontwikkelen, en matchen ze met een werkgever die de talenten volop kan benutten. Maar, hier stopt onze rol niet. Ook als de deelnemers aan het werk zijn, blijven we hen en de werkgever coachen en ondersteunen.

De aanpak

De aanpak die we gebruiken is Work-Wise. Deze aanpak is ontwikkeld door Stichting 180. Work-Wise kijkt naar elke unieke jongere: wat hebben zij nodig en wat zijn hun talenten?  Wat kan een jongere zelf en met hulp van de sociale omgeving en waarbij is begeleiding door de coach van YoungCapital  van meerwaarde? Work-Wise draait om zelfredzaamheid en eigen regie: de deelnemers worden aangemoedigd te doen wat ze zelf kunnen. Wij geven het extra zetje, zodat deelnemers na Everybody Work zelf verder kunnen. Het gaat niet alleen om het vinden van een baan, maar ook om het houden van een baan.

Onderdeel van Jongeren INC

Everybody Work is onderdeel van Jongeren INC. Dit is een programma van Fonds Nuts Ohra (FNO). Het programma is op 1 januari 2020 gestart met de missie: alle jongeren met een chronische aandoening naar wens en vermogen mee laten doen in een inclusieve samenleving. De focus van YoungCapital en Stichting 180 ligt op een inclusieve arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over Everybody Work of geef je als werkgever graag een kans aan een jongere met een aandoening in de vorm van een werkplek? Neem dan contact op met Monique Beute: 06 – 82 54 28 80 of Irma van der Veen: 06 – 55 71 47 53 of klik op onderstaande link:  https://www.youngcapital.nl/campagne/everybody-work-werkplek/index.html

Meer weten?

Bel Monique: 06-82542880